Oculus Quest en Rift S komen uit op 21 mei

Facebook en Oculus hebben eindelijk een release date voor de Oculus Quest en Oculus Rift S: 21 mei. Beide headsets zijn volgende maand verkrijgbaar in 22 landen, het beginprijs is €450, en je kunt het nu vooruitbestellen. 

De Oculus Quest is een standalone VR headset dat Oculus vorig jaar had aangekondigd. De Quest werkt zonder uitwendige camera’s en ook gebruikt de Quest geen computer, het gebruikt een mobiele Snapdragon chipset. De Oculus Rift S is een vernieuwing van de 2016 Oculus Rift. Het is geen ”Rift 2”, maar een upgrade dat de oude tracking camera’s vervangt met een meer gemakkelijk inside-out tracking.

De Rift S en Quest kun je vooruitbestellen via de Oculus site. Bij de andere verkopers zoals Coolblue, Mediamarkt en Bol.com zijn de headsets op een latere tijdstip verkrijgbaar. Het is nog niet duidelijk of de headsets 21 mei verkrijgbaar zijn in de Nederlandse winkels.

Je hebt nogsteeds een gaming PC nodig om de Rift S te gebruiken, maar Oculus veranderdt niet de aanbevolen specificaties. Dus als je al een Rift hebt, hoef je geen upgraded PC nodig. Als je een gaming laptop hebt, is het makkelijker om een Rift S te gebruiken, vanwege de gebrek voor USB camera’s. De Rift S en Quest is verkrijgbaar in 2 prijzen: het begint met een prijs van €450 met 64GB opslag, en voor €550 met 128 GB opslag. De games voor de Quest zijn ruimte efficiënt, de 64GB model zou dan best meevallen.

De Rift S speelt al de Rift games dat je zou verwachten. Integendeel lanceert de Quest met ongeveer 50 games, de meeste games komen vanuit de Rift. De hoogtepunten bevatten de ritme game Beat Saber, actie game Moss, indie shooter Superhot, en een schilder programma Tilt Brush, ook zijn er nieuwe games zoals Dance Central en Vader Immortal.

 

Oculus Quest en Rift S

 

 

 

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.