Review: Roccat Khan Aimo

Voor veel gamers is het een échte must: een gamingheadset. Toch is het soms lastig om een keuze te maken tussen de vele headsets die op de markt zijn. Vandaag gaan wij een kijkje nemen naar de Roccat Khan Aimo, de RGB-headset van Roccat met 7.1 high-res audio ondersteuning. In deze recensie lees je of het een goede headset is.

De 7.1 hoge resolutie audio-ondersteuning, kan het surroundgeluid en sprankelende audio zonder verlies tegelijkertijd verwoorden. Dat doet de headset allemaal terwijl je gekleurde verlichting naar keuze uitstraalt na het downloaden van Roccat’s Swarm-software en het instellen in een reeks tinten die je aanspreken. Figuurlijk, natuurlijk; het verlichtingssysteem van Aimo is intelligent genoeg om te synchroniseren met andere compatibele randapparatuur, het Aimo-toetsenbord en de muis van Roccat, maar het stopt ermee om die kleuren hun eigen stemmen te geven.

In veel opzichten is high-res audio een obsessie van vele gamers. Het is een onverbiddelijk gebonden aspect van de hobby, om te streven naar het absolute beste, of het nu een tastbaar voordeel heeft op je ervaring of niet. In die zin alleen de speakers van de Khan Aimo goed argument om de headset aan te schaffen. Om echt gebruik te maken van de voordelen van deze headset, hebt je een high-res audiobron nodig. Spotify en vergelijkbare muziekstreaming-diensten bieden het streamen van high-res audio aan tegen een prijs.

En nu het belangrijkste: het gamen. Ik heb de headset getest met EA’s recente game Anthem. Deze game bevat high-res audio. High-res audio, is op zichzelf een enigszins wollige term die verwijst naar iets meer dan CD-kwaliteit 44.1KHz sample rate en dat meestal verdubbelt. Helaas is de kans groot dat de meeste games die je speelt met deze gamingheadset niet volledig gebruik zullen maken van zijn mogelijkheden. Dat zou normaal een probleem zijn. Maar dat is het niet. Niet in dit geval, want het verschil tussen CD-kwaliteit en high-res is eigenlijk behoorlijk subtiel. En omdat Roccat de Khan Aimo zo laag is geprijsd, heeft dat het echt niet voelt alsof je een hoog bedrag betaalt voor de voorrecht van high-res geluid.

Toch is er nog een reden waarom het niet belangrijk voor je zou moeten zijn dat de headset niet alleen maar high-res audio aflevert. Als een bijproduct van de constructie om aan deze specificaties te voldoen, klinken de Khan Aimo-speakers geweldig, ongeacht wat je afspeelt. Het frequentieresponsbereik, 10Hz tot maximaal 40KHz, loopt ver boven de standaard 20Hz-20KHz die de meeste headsets nastreven, omdat het al die extra ruimte nodig heeft om de high-res audiobronnen goed te laten horen wanneer ze beschikbaar staan.

Het lichtgewicht chassis en de zachte oorschelpen op de Khan Aimo zorgen samen voor een van de comfortabelere gamingheadsets die momenteel op de markt zijn. Ik kon de headset urenlang, zonder enig ongemak dragen. De oorschelpen creëerden een strakke afdichting en het lange snoer gaf me voldoende ruimte om mijn hoofd comfortabel te bewegen.

Er is niet veel negatief aan de headset. Zo is de volumeregeling namelijk iets te klein en te stijf. De headset wordt automatisch gemute wanneer je de microfoon naar boven duwt. Sommige mensen zullen vinden dat de headset er uit ziet als een budgetheadset, sommige zullen juist houden van deze looks. Als je hiermee kunt leven, dan is de headset een zeer mooie headset op het gebied van prijs-kwaliteit.

Summary
Al met al is de Roccat Khan Aimo headset een hele fijne headset. De headset is een aanbeveling voor gamers die bereid zijn om veelzijdigheid op te offeren voor pure prestaties. Als je echter een gamingheadset met veelzijdigheid nodig hebt, is een andere headset een betere keuze
Good
  • High-res audio
  • Goede build kwaliteit
Bad
  • Soms moeilijk te begrijpen software
9
Amazing

Like

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.